Wat is er geworden van...?

Wat is er geworden van… Abel en Laura?

Normaal gesproken zetten we maar één vergeten BN’er in de spotlight, maar vandaag is een dag van uitzonderingen en daarom doen we er twee, die we ook nog eens noemen bij de naam van hun personages: Abel en Laura, van de film ‘Abeltje’. U begrijpt dat als ik de vraag had gesteld wat er geworden zou zijn van Ricky van Gastel en Soraya Smith, de meesten hun schouders hadden opgehaald. Never heard of. Maar iedereen kent Abeltje, en wie Abeltje kent, kent Laura, en misschien ook nog wel meneer Tump en juffrouw Klaterhoen. Laten we kijken naar de trailer van 15 jaar geleden.

Het vinden van actuele informatie over Ricky van Gastel en Soraya Smith was niet makkelijk. Op YouTube stuitte ik op een video van een show van Ivo Niehe, waar beiden te gast waren. Een buitengewoon ongemakkelijk gesprek, deels te wijten aan de onwennigheid van Ricky en Soraya, beiden rond de leeftijd van 16 jaar, maar vooral aan de dubieuze vraagtechnieken van Ivo Niehe zelf.

We komen te weten dat beiden, op het moment van opname, voornemens waren verder te gaan in de acteerwereld, hetzij op een theaterschool (Ricky van Gastel), hetzij op de Kleinkunstacademie (Soraya Smith). De vraag luidt dan natuurlijk: hebben ze dat gedaan, en zo ja, zijn ze al goed op weg naar hernieuwde roem?  Op het moment dat ik mijn zoektocht naar informatie bijna wilde opgeven, stuitte ik op de facebookpagina’s van zowel Ricky als Soraya. Beide pagina’s zijn nog openbaar ook, dus laten we er eens doorheen wandelen.

Ricky van Gastel luister met zijn 26 jaar inmiddels naar de naam Rick. Oorspronkelijk komt hij uit Rotterdam, en aan zijn foto’s te zien is tot op de dag van vandaag nog een fervent Feyenoordsupporter, maar tegenwoordig woont hij in Breda. Zijn profielfoto liegt er niet om: we kijken aan tegen een witte bilspleet van een Zwarte Piet. Laten we zeggen dat iedereen heeft z’n eigen manier heeft om zich te mengen in de zwartepietendiscussie.

Zo te zien feest ‘ie er lekker op los met biertjes en feestjes, zoals een 26-jarige gast uit Breda betaamt. Op zijn hele facebook is geen spoor van enige acteeractiviteit te ontdekken en als hij niet een jeugdfoto op zijn facebook had staan, was ik gaan twijfelen of dit wel de Rick van Gastel was die ik zocht (hoewel je hem echt nog wel zou herkennen als je goed kijkt). Het ziet er hoe dan ook naar uit dat ‘ie het prima naar z’n zin heeft in het bourgondische Brabant, en da’s ook wat waard. Neem zelf ook gerust een kijkje.

Van Soraya Smith weten we dat ze werkzaam is geweest (of nog steeds is) bij Podium Duycker, een concertzaal in Hoofddorp. Of ze ook zelf aan het acteren geslagen is? In een interview met Girlscene van twee jaar geleden gaf ze te kennen dat ze zichzelf niet geschikt vond voor het acteervak, dat het niet goed zou samengaan met haar stuiterbalenergie. Ze besloot rechten te gaan studeren in Maastricht (echt een studie voor stuiterballen?), vond dat helemaal niks en besloot toch weer terug te gaan naar het oude plan: de kleinkunstacademie. Ze werd helaas niet toegelaten en uiteindelijk heeft ze International Business gestudeerd.

Ten tijde van het interview was ze werkzaam als headhunter bij een recruitmentbedrijf, maar ze sluit niet uit dat ze ooit weer gaat acteren. Verder kreeg ze in 2007 haar eerste kind en op facebook kunnen we zien dat daar vorig jaar nog eens een tweeling bijkwam! Volgens de chronologie van haar facebook zijn haar eerste zoon en de tweeling niet van dezelfde vader, maar daar durf ik verder geen uitspraken over te doen. En trouwens, we leven niet meer in de prehistorie… Foto’s van echo’s en een dikke buik staan allemaal op facebook, dus ga dat vooral ook zelf bekijken.

En om het kwartet compleet te maken… Meneer Tump en juffrouw Klaterhoen werden gespeeld door Marisa van Eyle en Frits Lambrechts. Hun gezichten zeggen je waarschijnlijk meer dan hun namen en daarom kunnen we ook niet echt spreken van ‘vergeten’ BN’ers. Van Eyle laat zich nog steeds vooral zien op het toneel. Lambrechts is ook nog steeds acterende en speelt momenteel in de serie Dokter Tinus. Ook was hij te zien met bijrollen in verschillende films, zoals Sonny Boy. Marisa en Lambrecht hebben geen openbare facebook die alle informatie prijsgeeft, dus met deze informatie zult u het moeten doen.

Wat betreft Rick en Soraya kunnen we niet echt spreken van uitgesproken succesverhalen, maar we zijn in ieder geval een stuk wijzer geworden. We weten nog steeds niet alles wat we misschien wilden weten, maar daar staat tegenover dat we ook dingen te weten zijn gekomen die we eigenlijk niet hadden willen weten… Of stiekem toch wel?

UPDATE 17/03/2016

Q-music-DJ Kai Merckx wilde ook wel eens weten hoe het nu met Rick en Soraya is en belde het tweetal op. Klik hier voor voor de soundcloud!

Bronnen:
https://www.facebook.com/rick.vangastel?fref=ts
https://www.facebook.com/soraya.smithvonk http://www.girlscene.nl/p/5753/interview_met_soraya_smith_laura_uit_abeltje http://www.imdb.com/name/nm0483421/
http://www.hettoneelspeelt.nl/team_cast/15/marisa_van_eyle/

Advertenties

Een gedachte over “Wat is er geworden van… Abel en Laura?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s