Wat is er geworden van...?

Wat is er geworden van… Maria Kooistra?

Vandaag ligt Maria Kooistra onder ons vergrootglas. Tien jaar geleden speelde zij de rol van Pascale in Goede Tijden Slechte Tijden en raakte ze hopeloos verwikkeld in een strijd tussen haar ex, Ray (gespeeld door Sebastiaan Labrie), en haar nieuwe liefde Benjamin (Winston Post). Als ik me niet vergis eindigde dat ergens in een grot in Egypte, maar ik ben verre van een GTST-specialist, dus zeker weten doe ik het niet. Wat ik wel weet is dat geen van de drie zijn nu nog te zien is in GTST, sterker nog, voor zover ik weet zijn ze ze helemaal niet meer te zien als acteur. Om het geheugen nog even op te frissen, een stukje GTST van toen:

Het leven van een soapie gaat niet over rozen, laat staan dat van ex-soapie’s. De voorbeelden van soapie’s die daadwerkelijk BN’er bleven, eventueel als acteur of actrice, zijn schaars. In principe zouden we de hele serie “Wat is er geworden van…?” kunnen vullen met ex-soapie’s, maar dan waren we over een jaar nog niet klaar. Gelukkig ben ik op zoek gegaan naar succesverhalen waar menigeen nog een voorbeeld zou kunnen nemen (wat niet betekent dat we geen soapie’s meer voorbij zien komen in deze serie). Wellicht zijn dit soort voorbeelden van ‘iets doen met je leven’ nog wel van bijzonder nut voor taal- en cultuurstudenten en studenten van andere alfastudies, die zonder kansen op een baan meer en meer op gaan zien tegen het einde van hun studententijd. Wie weet doe je mooie ideeën om toch nog het beste er van te maken, als Bachelor, of erger nog, Master of Arts.

Afijn, hadden wij het niet over Maria Kooistra? Jazeker, en ook zíj is een soort van Bachelor, misschien zelfs wel Master of Arts. Maria heeft namelijk kunstgeschiedenis gestudeerd (ik zeg niks). Verder heeft zij de toneelschool gedaan, waarna ze succesvol (volgens de biografie op haar website) werd als film- en televisieactrice (film?). Echter, er kwam een andere roeping op haar pad, en wel in de modewereld. Ze opende Trois, een “high-end vintage clothing store” in Amsterdam. Maar, “as an artist” (wederom citeer ik de biografie) vond ze dat ze niet alleen “beauty” moest verzamelen, maar het ook moest gaan maken. En zo geschiedde: in New York volgde ze een opleiding tot metaalsmid en lanceerde vervolgens haar eigen sieradenlijn in 2012.

Opnieuw een succesverhaal van een vergeten BN’er. Hoop doet leven: wij, de alfa’s van de samenleving, kunnen altijd nog metaalsmid worden. Je bent tenslotte niet voor niets Bachelor, of erger nog, Master of Arts.

Bekijk hier een reportage van Maria Kooistra uit 2012 voor Linda:

Bron: http://www.mariakooistra.com/about/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s