Wat is er geworden van...?

Wat is er geworden van… Lauren?

Lauren? Lauren wie? Lauren Haenen, maar dat zegt je waarschijnlijk nog niets. Waarschijnlijk zegt onderstaande youtube-video je meer: in 2001 had Lauren op 16-jarige leeftijd succes met de zomerhit O-Ayo. Ze bleek een eendagsvlieg, want sindsdien hebben we nooit meer wat van haar gehoord.

Bij het zien van bovenstaande video heb je waarschijnlijk een zekere indruk van Lauren. Natuurlijk is dit een typische videoclip van een zomerhit: gebruinde mensen die hun buiken, billen en borsten showen in de blauwe zee, aan het witte strand, onder de felle zon. Wat kan er toch van zo’n meisje terecht gekomen zijn? Welnu, dat zal je misschien nog verbazen.

Eerlijk is eerlijk: in de muziekwereld heeft ze het niet ver geschopt. Op 22-jarige leeftijd was Lauren werkzaam bij Top of the Pops van BNN en Fox Kids Top 20. Daarnaast besteedde ze haar tijd aan videoclips, evenementen, films en informercials. Dat staat allemaal mooi in haar biografie, maar je kan alles zo mooier maken dan het is, natuurlijk…

Rond 2005 moet Lauren beseft hebben dat schnabbelen niet erg levensverrijkend is en sloeg ze een geheel andere weg in. Ze richtte “Smart Kitten” op, een bedrijf dat zich richt op de internetwereld met het registreren van leuke en goede domeinnamen en het maken van video’s en websites. Daarnaast draagt haar bedrijf allerlei innovatieve oplossingen aan voor producten en services. Lauren heeft het tot voorzitter van Stichting Goede Raad geschopt, waarbij haar focus vooral ligt op gezondheid, creativiteit en innovatie. Niet gek dus, voor zo’n tienerster.

Of we Lauren ooit nog terug gaan zien in de muziekwereld? Haar laatste muzikale actie van formaat dateert van 2009, namelijk het organiseren van een benefietconcert voor wees- en pleegkinderen. Het lijkt er op dat Lauren echt haar plek gevonden heeft in de communicatie-, advies- en liefdadigheidswereld.

Met het verhaal van Lauren zetten we gelijk de toon van deze serie: er is niets mis mee om geen BN’er meer te zijn, het gaat er immers om dat je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Het BN’erschap is slechts een bijkomstigheid van het beroep dat je uitoefent, maar is geen beroep op zich. Het is dan ook niet verstandig om je vast te klampen aan je roem of er wanhopig naar te streven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s